neděle 14. června 2009

Moje kvetoucí kaktusy

Zde najdete pár fotek mých kvetoucích kaktusů






4 komentáře:

  1. Hm, hezký. Taky jich máme pár doma, ale nějak se jim nechce. Je na to nějaké kouzlo?

    OdpovědětVymazat
  2. Přes zimu je dobrý kaktusy vůbec(!) nezalévat a na jaře začít pomalu se zálivkou a s hnojením speciálními hnojivy na kaktusy. Přes zimu se sice trochu scvrknou, ale v létě vše nahradí květama a novýma přírůstkama.

    OdpovědětVymazat
  3. dobry den!jake hnojivo pouzivate na kaktusy?staciy by tycinky na pokojove rostliny nebo kralici trus?

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den,
    hnojím tekutým hnojivem určeným přímo pro kaktusy, a to ve vegetačním období (duben - září) cca jednou za 3 týdny. V tomto období kaktusy zalévám cca 1x týdně spolu s ostatními květinami v bytě. Zalévám tak, aby v mističce pod květináčem byla trocha vody.
    V říjnu začínám omezovat zálivku a přestávám hnojit, od listopadu nebo prosince nechávám kaktusy zcela bez zálivky. Se zálivkou začínám opět až v březnu (nejprve bez hnojiva).
    V létě mám kaktusy mezi okny, kde na ně svítí půl dne slunce a mají tam opravdu velké horko. Jelikož máme stará netěsnící okna, tak je v zimě při největších mrazech přesouvám do pokoje (ale pokud je kolem 0, tak je nechávám mezi okny).
    Ohledně květu hodně záleží na druhu kaktusu - některé kaktusy mi kvetou každý rok, jiné jen vyjímečně. Minulý rok se mi místo květu objevily malá "kaktusí miminka", letos už má kaktus připraveno opět na květ.
    Pokud budu mít čas, přidám nové fotky..

    OdpovědětVymazat